به گزارش راهبرد معاصر ، علیرغم رشد سریع انرژیهای تجدیدپذیر طی دهه گذشته، سوختهای فسیلی هنوز پرمصرفترین سوخت در جهان هستند. بر اساس گزارش مرور آماری انرژی در جهان در سال 2019 شرکت بریتیش پترولیوم، سوختهای فسیلی 8.7 درصد مصرف انرژی در جهان در سال 2018 را به خود اختصاص داده است.
به نوشته اویل پرایس، شرکتی با نام متالورژیست 911، آماری را از بیش از 12 منبع برای ایجاد نقشههایی که نشان دهد چه کشورهایی در حال حاضر بیشترین نفت، زغالسنگ و گاز طبیعی را تولید میکنند، جمعآوری کرده است.
نفت
آمریکا، بزرگترین تولید نفت در جهان است؛ غافلگیری بزرگ برای برخی شاید این باشد که چین، یکی از 5 تولیدکننده بزرگ نفت است و از تمامی کشورهای غرب آسیا به جز عربستان بالاتر است.
گاز طبیعی
در زمینه تولید گاز نیز آمریکا در جایگاه نخست قرار دارد. کانادا، چین و نروژ نیز در میان 10 کشور نخست قرار دارند.
زغالسنگ
چین با تولید 46 درصد زغال سنگ جهان در سال 2018، بزرگ ترین تولیدکننده این محصول است. حضور آلمان در میان 10 کشور برتر این زمینه، بزرگ ترین شگفتی است زیرا این کشور به میزان گستردهای به عنوان «سبزترین کشور» شناخته شده است.
مجموع تولید سوختهای فسیلی
با توجه به اینکه آمریکا در تولید نفت و گاز طبیعی در جهان در جایگاه نخست قرار دارد، تعجبآور نیست که در تولید سوختهای فسیلی هم در جایگاه اول قرار داشته باشد. قرار گرفتن روسیه در جایگاه دوم نیز شگفتانگیز نیست اما ایران در جایگاه سوم قرار دارد که باعث تعجب بسیاری شده است.
همچنین ممکن است تعجبانگیز باشد که کشورهای خاورمیانه در میان 10 کشور نخست این فهرست قرار ندارند اما کشورهایی مثل کانادا، چین، نروژ و استرالیا، همگی در میان 10 کشور اول قرار دارند.
در مورد نروژ شاید بیشترین شگفتی وجود داشته باشد زیرا این کشور فقط در تولید گاز طبیعی رتبه 7 را دارد.
منبع : فارس